Punkt 1 på sommerferiens huskeliste

summer check list.jpg

Hverdagen begynder altid igen. Vi kan ikke blive på ferie, ligesom vi heller ikke blive i en tilstand af wellness. Vi kan derfor med fordel udvikle et mindfuldt blik for de ting, der udfordrer os i hverdagen og i vores professionelle rolle.

Brug sommerferien til at mærke forskellen mellem hvile og aktivitet.

Læg mærke til den tid, det tager at falde til ro når ferien starter - og hvordan kroppen begynder at reagere den sidste uge, inden du skal tilbage på jobbet. Når du forbereder dig på, at hverdagen starter, og du igen skal til at tage beslutninger og være ansvarlig på en anden måde.  

Når vi efter sommerferien starter efterårsholdet på Leading The Mind, vil vi høste nogle af de erfaringer, sommerferien kan byde på. Der er dele af mindfulness metoden som relaterer sig til wellness. Det er de første komponenter, hvor vi afspænder kroppen, giver slip på tanker - og man kan sige, at vi lærer at trykke på pyt-knappen. Det er en vigtig del af metoden. Men det er kun første skridt. Første skridt giver noget af det, som mange af os vil opleve på sommerferien. At vores nervesystem falder mere til ro - og vi bliver bedre til at give slip på de tanker og bekymringer, som fylder mere i hverdagen. 

Hverdagen begynder altid igen. Vi kan ikke blive på ferie, ligesom vi heller ikke blive i en tilstand af wellness. Vi kan derfor med fordel udvikle et mindfuldt blik for de ting, der udfordrer os i hverdagen og i vores professionelle rolle. Vi kan samtidig forøge vores evne til at finde øjeblikke med ro - også udenfor ferieperioden. 

Når vi lærer at sige pyt, betyder ikke at vi skal sige pyt til alting - på ingen måde. Det betyder i højere grad, at vi kan begynde at vælge, hvad vi siger pyt til, og hvad vi ikke vil sige pyt til. 

Et af de centrale formål, med dette kursus, er at udvikle det mindfulde blik for, hvornår vi træder ind og ud af udfordrende situationer. Hvad gør det ved os, når vi træder ind i en konflikt? - og hvad er konsekvensen ved at trække sig ud af den? Her træner vi evnen til at holde den mindfulde opmærksomhed på, hvordan vi hver i sær er tilstede i situationen. Samtidig anlægger vi en organisationspsykologisk forståelse for de dynamikker vi skaber i relation til hinanden. 

Hvis du bliver nysgerrig på, hvordan du finder din balance når hverdagen melder sig igen, er du meget velkommen til at kontakte mig og høre mere om forløbet ma@madsautrup.com eller +45 2284 8413

Forrige
Forrige

Skru op for opmærksomheden når du starter arbejde igen

Næste
Næste

Hvad skal jeg gøre, når jeg ikke kan handle?