At købe sig tid under pres

fabrizio-frigeni-QBlBHR-oMYw-unsplash.jpg
 

I mit speciale i psykologi undersøgte jeg betydningen af mindfulness meditation og gruppeproces, blandt tidligere kursister på et af mine kurser - Dynamisk Mindfulness. Her er et rammende citat om oplevelsen af at købe sig tid i en udfordrende situation. Det er samtidig karakteristisk for det mindfulde og psykodynamiske arbejde med følelser:

"Det er det her med at kunne skubbe det ud i tid. Så det ikke bare bliver overvældende, og så man får mulighed for at kigge på det. Og det er jo tidsmæssigt, altså det er jo små bitte sekunder.

Det er en mental oplevelse af at jeg kan købe mig tid til at kunne håndtere det, på en god måde. Der er masser af følelser. Det er jo det, det hele handler om, men jeg formår at dele det op. Jeg kan jo godt mærke alle de her følelser, altså det sidder jo fysisk – det sider jo i maven, det sidder i røde kinder, hvor jeg bare kan mærke, at nu er det nu, hvor jeg bliver presset følelsesmæssigt. Men i det øjeblik bliver det klart, at det der sker ikke handler om mig… jeg skal bare kunne rumme det, og gøre noget ved det.

Altså det bliver lidt en intellektuel proces – afstedkommet af følelser"

– Eline, Dynamisk Mindfulness

Forrige
Forrige

Speciale i psykologi – Mindfulness og psykodynamisk gruppeproces